top of page
Yazarın fotoğrafıZülal Ural

Yiyecekler Hakkında İlginç Bilgiler - 6

Yiyecekler hakkında ilginç bilgiler öğrenmeye devam ediyor, pratik yemek tarifleri hazırlarken kullandığımız malzemelere yeni bir bakış geliştiriyoruz. Böylece mutfağa olan hakimiyetimiz artıyor ve daha önce ilgimizi çekmemiş olan detaylara dikkat kesiliyoruz.


#1 Cilt bakımızda doğal yöntemleri tercih edenlerin kullandığı ve hazır ürünler içerisinde de bileşenlerine yer verilen meyvelerden biri portakaldır. İçerisindeki antioksidanlar, cilde zarar veren ve yaşlanmasına neden olan toksinlere karşı oldukça etkili bir silahtır.

#2 İncir hem lezzeti hem de faydaları sebebiyle tüketmeyi en sevdiğimiz meyvelerden biridir. Peki yarım fincan incirin yarım fincan süt kadar kalsiyum içerdiğini biliyor muydunuz?

#3 Ortaçağ'da, karabiber o kadar lüks bir baharattı ki bir dönem kira ve vergi ödemelerinde para yerine bile kullanılmıştı. Bu yüzden siyah altın olarak da lanse ediliyordu.

#4 Kimyasal yapısı ve yüksek miktarda su içermesi yüzünden patates wi-fi sinyallerini çekip yansıtabilir. Uçak üreten en ünlü firmalardan biri olan Boeing firması 2012’de uçaklarda wi-fi sinyallerini test etmek için patates kullanmıştır.

#5 Tat ve koku duygumuz kabin basıncı altında yüzde 30 oranında düştüğü için uçakta yediğimiz yemeklerden zevk alamayız.

#6 Genlerimiz birbirinden farklı 3 milyar yapı taşından oluşur. Bu yapı taşlarının %60’ı muzla birebir aynıdır. Ancak geri kalan %40’ı bizi biz yapacak kadar farklı!

#7 2013 yılına kadar %10’un altındaki bira gibi alkollü içecekler, Rusya’da meşrubat sınıfında kabul ediliyordu. Bu bilginin ardından Rusya’da biranın adeta su gibi tüketildiğini tahmin etmek hiç de zor değil!

#8 Ananas kan testlerinde kullanılan bir enzim içerir. Yaprakları ise liflerinden ip ve pino adı verilen bir bez yapmak için kullanılır.

#9 Çikolatalı süt ilk kez 1700'lü yılların sonlarında İrlanda'da Hans Sloane tarafından yaratıldı ve genellikle soğuk servis edildi.

#10 Gerçek bir inciyi sirkenin içinde 7 gün bekletirseniz incinin yok olduğunu görürsünüz.


Yiyecekler hakkında ilginç bilgiler arasından sizi en fazla şaşırtan hangisi oldu? Pratik yemek tarifleri hazırlarken dikkatinizi çeken bilgiler var mı? Yiyecekler hakkında ilginç bilgilerin devamı ve pratik yemek tarifleri için takipte kalın!

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page