top of page
  • Yazarın fotoğrafıZülal Ural

Yiyecekler Hakkında İlginç Bilgiler-4

Bugüne kadar mutfak temizliği, pratik yemek tarifleri ve lezzet hikayeleri hakkında yazdığımız tüm içeriklerde veya yayınladığımız tüm videolarda işinize yarayacağını düşündüğümüz bilgiler paylaşmaya özen gösterdik. Tüm bunları biriktirirken karşılaştığımız yiyecekler hakkında ilginç bilgileri de sizinle paylaşmaya başladığımızdan beri bir sürü yeni şey öğrendik. Doğrusu bu mutfak işi gerçekten derya deniz... Öğrenecek o kadar çok şey ver ki, sadece buna bile şaşırıyoruz. Yiyecekler hakkında ilginç bulduğunuz bilgileri siz de bizimle paylaşarak katkı sağlayabilirsiniz 😊


#1 C vitamini dediğimiz zaman başta turunçgiller olmak üzere diğer meyveler aklımıza gelir. Ancak sadece meyvelerde değil sebzelerde de C vitamini bulunur ve özellikle koyu yeşil sebzeler açık yeşil olanlara göre vitamince daha zengindir.

#2 Ketçap 1800’lü yıllarda ilaç olarak kullanılıyordu ve “domates hapı” ismiyle satışa sunulmuştu. Doktor John Cook Bennett ketçabın ishal, hazımsızlık ve sarılık tedavisinde kullanılabileceğini düşünüyordu. Fakat bu fikir henüz ispatlanmamışken piyasaya sunulan sahte ilaçlar yüzünden 4-5 sene içerisinde unutulan bir yöntem oldu.

#3 Ülkemizde en fazla tüketilen içeceklerden biri olan siyah çaya Çin’de “kırmızı çay” denir. Demlendikten sonraki rengine göre isim alan çaya “tavşan kanı” lakabını takmamıza rağmen hala demlenmeden önceki rengi ile sesleniyoruz.

#4 1 ay boyunca her gün fast food yediğiniz zaman karaciğerinizde doymuş yağ birikmeye başlar ve bu sağlık açısından son derece tehlikeli bir durumdur. Karaciğer enzimlerinin değişmesine yol açan doymuş yağ, hepatitin karaciğer üzerindeki etkisine benzer bir etki yapar.

#5 Keskin kokusu ile ufak bir tüyo veren sarımsağı direk cildinizde uzun süre tutmamalısınız (Biliyoruz “bunu neden yapalım ki?” diyorsunuz 😀). İçerisindeki kimyasallar sebebiyle cildinizde üçüncü derece yanıklar oluşmasına neden olur.


Binefis ailesi olarak pratik yemek tarifleri, mutfak tüyoları ve yiyecekler hakkında ilginç bilgiler vermeye devam edeceğiz.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page