top of page
  • Yazarın fotoğrafıZülal Ural

Yiyecekler Hakkında İlginç Bilgiler-2

Hemen hemen hepimizin aşina olduğu pratik yemek tarifleri veya yiyecekler hakkında, daha önce hiç duymadığımız bazı bilgilere denk gelebiliyoruz. Bizim için tüketmesi oldukça sıradan olan yiyecekleri yakından tanıdığımızı sansak bile aslında öyle olmadığını gördüğümüz zamanlar oluyor. Bu yüzden yiyecekler hakkında ilginç bilgiler ve yemek hikayeleri serilerini hazırlamak oldukça hoşumuza gidiyor. Bu seride sizi şaşırtacak bilgiler vermek konusunda oldukça iddialıyız.

yiyecekler hakkında ilginç bilgiler - pratik yemek tarifleri

#1 Günümüzde tatlıların vazgeçilmez malzemelerinden biri olan kakao, Aztek döneminde para birimi olarak takaslı alışverişlerde kullanılırdı. Savaşlarda başarılı olan askerlere de ödül olarak kakao çekirdeği takdim edilirdi.

#2 Severek tükettiğimiz ve ülkemizde de çok fazla tüketilen çayın Çin’deki önemi de tartışılmaz bir gerçek. Peki bundan 1500 sene önce çayı yiyecek olarak tükettiklerini biliyor muydunuz? Hastalıkları tedavi ettiğine inanılan çay yapraklarını çiğneyerek tüketirlerken içecek hali, bir gün Çin İmparatoru Shen-Nung'un yaprakları yanlışlıkla suya düşürmesiyle bulunmuştur.

#3 Özellikle pastacılıkta süsleme malzemesi olarak sıkça karşımıza çıkan beyaz çikolata aslında kakao içermediği için teknik olarak çikolata sayılmaz. Çok yüksek miktarda kakao yağı ile hazırlanır ve bitter çikolatayla kıyaslandığında epey sağlıksızdır.

#4 Hepimizin favori yiyecekleri arasında yer alan pizzanın yüzlerce çeşidi var. Dünyadaki en pahalı pizzanın fiyatı ise 12 bin dolar. Evet yanlış duymadınız. Kolay tüketilebilen pratik yemek tariflerinin başında gelen bu pizza, 3 İtalyan şef tarafından tam 72 saatte hazırlanıyor. Hazırlanırken 3 çeşit havyar, manda sütü ile yapılmış mozarella, ıstakoz ve Avustralya’dan gelen pembe deniz tuzu kullanılıyor.

#5 Kaç tane mavi renkli yiyecek sayabilirsiniz. Aklımıza ilk gelen yaban mersini oluyor ve listeyi devam ettirmekte zorlanıyoruz. Çünkü mavi, yiyeceklerde en az görülen renktir.

#6 Son yıllarda sağlıklı beslenme trendlerinin yıldızı olan avokado, yine yüzümüzü güldürüyor. Bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre, tüm dünyadaki en besleyici meyve avokadodur.

#7 Daha önce mor havuç diye bir şey duydunuz mu? Aslında 17.yy’dan önce tamamı mor olan havuçlar, Alman çiftçiler tarafından gerçekleştirilen gen mutasyonu sebebiyle turuncu renk almıştır.

#8 Tiryaki olanlar buraya! Bir araştırmaya göre çay, tüm dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecektir. İçilen çayın sadece %3’ünü yeşil çay oluştururken geri kalanı tamamen siyah çaydır.

yiyecekler hakkında ilginç bilgiler - pratik yemek tarifleri

Yiyecekler hakkında ilginç bilgilerden daha önce duyduklarınız var mı? Yemek hikayeleri ve pratik yemek tarifleri için kanalımıza abone olmayı, blog yazılarımızı okumak için sayfamızı incelemeyi unutmayın! 😊

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page