top of page
  • Yazarın fotoğrafıZülal Ural

Kış Hazırlıkları İçin 8 Fikir

Sonbahar geldi bile... Bu da demek oluyor ki kafalarda, kış için dondurucuda saklamalık veya konserve yapmalık fikirler dönmeye başladı. Hem yaz aylarının nimetlerinden faydalanmak hem de kışın pratik yemek tarifleri hazırlamak için kenarda birkaç kavanoz durması çok faydalı oluyor. Özellikle çalışan ve okuyan kişiler eve geldiklerinde, dondurucudan çıkardıkları yemekleri pişirerek kolaylıkla akşam yemeği yapabiliyor. Üstelik kendi ellerimizle hazırladığımız ürünlerin sağlıklı olduğunu bilmek içimize su serpiyor.

Bugün tarif vermeyeceğiz ancak kış için hazırlayabileceğiniz fikirler vererek size yol göstermek istedik. Gelin madde madde bu önerilere göz atalım.

Kışlık Hazırlıklar, Salça Tarifi & Pratik Yemek Tarifleri

1-Salça:

Elbette ilk olarak bu listenin baş tacından bahsedeceğiz. Pek çok yemeğin tadını veren ve neredeyse her evde kullanılan salça, akıllara ilk gelen kışlık hazırlıktır. Yemek tariflerinizde kullanacağınız lezzetli salçalar için, hazırlamak istediğiniz miktara göre 30 ile 80 kilo civarı domates almanız gerekir. Tuz ve isteğe göre zeytinyağıyla birleştiği ve özen gösterildiği zaman tüm kış kullanabileceğiniz enfes salçanız hazır olacaktır.

2-Acılı Kahvaltılık Sos:

Domatesin katkıları salça ile sınırlı kalmıyor. Kahvaltı sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bir lezzet olan soslar için domates, yeşil biber, kırmızı biber, zeytinyağı ve sarımsak kullanabilirsiniz. Güzelce kaynatıldıktan sonra hafif pütürlü kalacak şekilde mutfak robotunda çekip, buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.

3-Domates Konservesi:

Bu sefer domates burada tek başına. Zeytinyağlı yemekler, menemen veya çorbaların içinde kullanacağınız püre domatesleri makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz. Pratik yemek tarifleri hazırlamak için son derece faydalı bir hazırlık olacağına söz veriyoruz.

4-Turşu:

Turşu öyle güzel bir buluş ki neredeyse her sebze ve meyveyle hazırlanabiliyor. Salatalık, havuç, bamya, biber, pancar, lahana, yeşil domates gibi pek çok sebzeden damak zevkinize uygun olanları seçerek hazırlık yapmak mümkün. Pratik yemek tariflerinin yanına sirkeli veya limonlu turşunuzu servis ederek son dokunuşu yapabilirsiniz.

5-Salamura Asma Yaprağı:

İncecik sarılmış, hafifçe limonlanmış zeytinyağlı yaprak sarmasına kim hayır diyebilir ki? Bu lezzetin tadını dört mevsim de çıkarmak isteyenler, asma yapraklarınızı tuz ve su ile kavanozlara basarak salamura hazırlayabilir. Böylece canınız zeytinyağlı yaprak sarma çektiğinde mevsimi olmadığı için vazgeçmek zorunda kalmazsınız.

6-Tarhana:

Kışın içinizi ısıtacak bir çorbadan daha güzel ne olabilir? Domates, kırmızı biber, soğan, un, tarhana otu ve yoğurt ile hazırlanan tarhana biraz emek istese de her zaman karşılığını en iyi şekilde veren bir yiyecek. Pratik yemek tariflerinde başlarda yerini alabilecek kadar hızlı hazırlanması sebebiyle oldukça fazla tercih edilir.

7-Reçel:

Kahvaltı sofralarınıza renk getirecek çeşit çeşit reçeli hazırlamak o kadar da zor değil. En basit haliyle şeker ile kaynatılmış meyveler olarak düşünüldüğünde pek zahmetli bir kışlık hazırlık olmadığını anlarsınız. Vişne, çilek, kayısı, üzüm, incir ve kızılcık gibi pek çok mevsim meyvesiyle hazırlanabilen reçeller sofranıza bambaşka bir tat getirecek.

8-Erişte:

Kurutulmuş hamur ile hazırlanan erişte, oldukça doyurucu bir öğündür. Hazırlanması ve pişirmesi çok kolay olan erişteleri ince ince keserek uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Kışlık Hazırlıklar, Salça Tarifi & Pratik Yemek Tarifleri


Biz, Binefis ailesi olarak kış hazırlıklarına başladık. Peki ya siz?

Pratik yemek tarifleri öğrenmek ve mutfak tüyolarından haberdar olmak için takipte kalın! 😛

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page