top of page
  • Yazarın fotoğrafıZülal Ural

3 Adet Kahveli Tatlı Tarifi

İtalyan kahvesi ve Türk kahvesi terimlerine son derece aşinayız. Kahve, bazı bölgelerde o kadar çok tüketilir ki zamanla gelenekselleşip bir kültür halini alır. Sıcağıyla soğuğuyla her zaman keyif alarak içtiğimiz kahve, yüzyıllardır çeşitli şekillerde tüketilmiştir. Kimimizin sert, kimimizin yumuşak içimli tercih ettiği bu içecek, sohbetlerin yanına çok yakışmasıyla bilinir. Son zamanlarda artan üçüncü nesil kahvecilik, bu kültürü iyice popülerleştirmiştir. Tadıyla ve kokusuyla hoş hisler uyandırırken ayıltıcı özelliği sayesinde sabah saatlerinde çok fazla tüketilir.

Kahveyi sadece içecek olarak tüketmek biraz haksızlık olabilir. Oldukça uyumlu bir aroması olduğu için tatlıların içerisine çok yakışır. Bunun doğruluğunu tiramisudan biliyoruz zaten. 😛 Evlerinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kahveli tatlı tarifleri için listemize göz atabilirsiniz.

Kahveli Tatlı Tarifleri & Pratik Yemek Tarifleri


1-Kahveli Parfe:

200 gram yulaflı veya kakaolu bisküviyi ufak parçalara ayırın ve 100 gram fındık içini mutfak robotunda toz haline getirin. 2 tatlı kaşığı granül kahveyi, yarım su bardağı sütün içinde eritin. 2 paket krem şanti ile 1 buçuk su bardağı soğuk sütü çırpın ve buzdolabında bekletin. Kaynamakta olan bir tencere suyun üzerine cam kase yerleştirin ve içine 1 adet yumurta ile 4 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin. Kase suya direk değmemeli ve su buharı kasenin içine gelmemeli. İyice çırptıktan sonra daha rahat soğuması için başka bir kaseye aktarın ve ufaladığınız bisküviler ile fındık içini ekleyin. Sütlü kahve karışımı ile krem şantiyi de ilave ettikten sonra bir spatulayla karıştırın. Ufak kaselere veya birer porsiyonluk muffin kalıplarına döktüğünüz karışımların üzerini streçleyerek dondurucuda bekletin. Yaklaşık 3 saat sonra biraz oda ısısında bekletin ve servis edin. Üzerini kakao tozu veya türk kahvesi ile süsleyebilirsiniz.



Kahveli Tatlı Tarifleri & Pratik Yemek Tarifleri

2-Kahve Çekirdeği Kurabiye:

Hazırlaması çok kolay ve gerçekten kahve çekirdeğini ısırıyor kadar yoğun bir tat bırakan bu pratik tatlı tarifini mutlaka deneyin. 125 gram margarin, 1 yumurta, 1 buçuk tatlı kaşığı granül kahve, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı nişasta, 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı vanilyayı derin bir kapta iyice yoğurun. Tepsiye aynı ölçülerde elipsler halinde yerleştirin. Bir kürdan yardımıyla ortasına uzunlamasına bir çizgi çizerek kahve çekirdeği şekli verin. 180 derecelik fırında kontrol ederek pişirin.


Kahveli Tatlı Tarifleri & Pratik Yemek Tarifleri

3-Kolay Tiramisu:

Kahveli tatlı tarifleri deyince akla ilk gelen isim tiramisudur. Eğer yeterince vaktini yoksa size pratik tatlı tarifimizi vermek isteriz. 15 dakikada hazırlanabilecek bu pratik tatlı tarifinin kremasını hazırlamakla başlayabilirsiniz. Tencereye 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 adet yumurta sarısını alarak orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince soğumaya bırakın ve kek kalıbını ıslatmak için 1 su bardağı suda 1 yemek kaşığı granül kahve ile 1 tatlı kaşığı şekeri eritin. Soğuttuğunuz kremanın içine 200 gram labne peynir ekleyerek mutfak robotuyla çırpın. Kahveli karışımın yarısıyla kek kalıbının alt katını ıslatın. Kremanın yarısını döküp güzelce yayın ve üst katı yerleştirip aynı uygulamayı tekrar edin. Üzerini süzgeç yardımıyla kakao ile kaplayın ve buzdolabında birkaç saat soğumaya bırakın. Dilerseniz keklerden daire şeklinde kalıplar keserek küçük kaselerde porsiyonlayabilirsiniz.


Eğer kahveli tatlı tariflerimizi beğendiyseniz bizimle paylaşmayı ve pratik yemek tarifleri için takipte kalmayı unutmayın. 😊

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page